Yritys

Hyypän Höyläämö on vakavarainen perheyritys, joka valmistaa kodin sisustukseen käytettävät puupohjaiset koristelistat ja paneelit vuosikymmenten kokemuksella. Asiakkaitamme ovat yksityiset rakentajat ja entisöijät, kotimaiset tukkukauppiaat, talotehtaat sekä jälleenmyyjät.

Olemme erikoistuneet vanhojen perinnelistojen ja paneelien valmistukseen. Nykyaikaiset koneet ja profilointitekniikka mahdollistavat myös erikoismallien toteuttamisen asiakkaan toivomusten mukaan.

Tuotantomme koostuu höyläämöstä, jossa valmistamme tuotteet puuvalmiiksi sekä omasta pintakäsittelyosastosta, jossa voimme tarvittaessa maalata ja pakata asennusvalmiit tuotteet kutistekalvopakkauksiin.

Henkilökohtainen palvelu ja vankka kokemuksemme suomalaisesta puutyöstä takaa tuotteidemme ja palvelumme korkean laadun. Käytämme tuotteidemme valmistukseen korkealaatuista mäntyä ja kuusta suomalaisilta sahoilta. Koska laatu on meille tärkeää, kiinnitämme erityistä huomiota laadunvalvontaan valmistusprosessin jokaisessa vaiheessa.

Höyläämön historia

Hyypän Höyläämö sai alkunsa vuonna 1978 kun maanviljelijä Mauno Hyyppä aloitti tukkien jalostamisen sirkkelisahalla maatilallaan Kälviän kylällä. 1980-luvun alussa tilalle hankittiin ensimmäinen höyläkone.

Höyläystoimintaa tehtiin navetasta käsin aina vuoteen 1986 saakka, kunnes uudet nykyiset toimitilat löytyivät Kälviän Kumpulantieltä. Sahaus sai jäädä, kun tuotannossa tarvittava raakapuu saatiin valmiina laadukkailta kotimaisilta sahoilta.

2000-luvun alussa alkoi omien tuotteiden jalostaminen suoraan kuluttajille. Maalatut listat ja paneelit tulivat vähitellen valikoimaan ja vuodesta 2009 on myös maalaus- ja pintakäsittelyt toteutettu itse Hyypän Höyläämössä.

    Ota yhteyttä

    Avoinna

    ma - pe 8:00 - 16:30